Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lil Pump

 Gazzy Garcia (* 17. srpna 2000, Miami, Florida, USA), známý také jako Lil Pump, je americký rapper a textař. Proslul svým singlem „Gucci Gang“, který se dostal na 3. příčku v žebříčku Billboard Hot 100.[1] Za tuto píseň také získal platinovou certifikaci. Své debutové album Lil Pump vydal 6. října 2017.

 

Gazzy Garcia se narodil 17. srpna 2000 v Miami na Floridě. Jeho rodiče jsou Kolumbijci. Ve 13 letech ho jeho bratranec představil rapperovi Smokepurppovi, se kterým později spolupracoval. Garcia byl vyhozen z několika základních škol a později i ze střední školy z důvodu vyvolávání potyček

 

Garciova kariéra začala, když ho rapper Smokepurpp požádal, aby nahrál freestyle na jeho skladbu. Tento debutový singl s názvem „Lil Pump“ v roce 2016 nahrál na SoundCloud. Následovaly singly „Elementary“, „Ignorant“, „Gang Shit“ a „Drum$tick“, které zaznamenaly vždy kolem tří milionů streamů. Jeho úspěch mu získal uznání v lokálním rapovém undergroundu, který spojoval žánr SoundCloud rap. Téhož roku vystupoval na hudebním festivalu Rolling Loud.

 

Začátek roku 2017 provázelo vydání dalších singlů na SoundCloudu „D Rose“ a „Boss“, které byly opět velmi úspěšné; společně zaznamenaly kolem 70 milionů streamů. K singlu „D Rose“ byl také natočen videoklip, který na YouTube za rok a půl zaznamenal 150 milionů zhlédnutí. V červnu 2017, dva měsíce před svými sedmnáctými narozeninami, podepsal nahrávací smlouvu se společnostmi Tha Lights Global a Warner Bros. Records.
 
V červenci 2017 oznámil blížící se vydání svého debutového alba. To mělo být vydáno již v srpnu 2017, ale nakonec bylo odloženo. Na konci srpna 2017 vydal svůj první mainstreamový singl „Gucci Gang“, který se v listopadu 2017 vyhoupl na 3. příčku v žebříčku Billboard Hot 100. Album Lil Pump vydal 6. října 2017. Debutovalo na 3. příčce žebříčku Billboard 200 se 45 000 prodanými kusy (po započítání streamů) během prvního týdne prodeje.
 
V lednu 2018 byla smlouva s Warner Bros. Records anulována, jelikož ji Garcia podepsal v době, kdy byl ještě nezletilý. Poté, co se tato informace dostala na veřejnost, se o Garciu začaly zajímat další společnosti, které mu nabízely údajně mezi 8 a 10 miliony dolarů. Zájem měli také šéfové vlastních labelů Gucci Mane a DJ Khaled. Sám Garcia začal roznášet dezinformaci, že podepíše smlouvu s labelem 1017 Records, který vede Gucci Mane, ale v březnu 2018 nakonec obnovil smlouvu s Warner Bros. Records, která mu přinesla 8 milionů dolarů.
 
V dubnu 2018 vydal singl „Esskeetit“, který debutoval na 24. příčce žebříčku Billboard Hot 100. V červenci následoval singl „Drug Addicts“ (83. příčka), ve videoklipu k této písni účinkuje herec Charlie Sheen. Obě písně pochází z nadcházejícího mixtapeu Harverd Dropout. V květnu 2018 se podílel na písni „Welcome to the Party“ (s Diplo a French Montana (ft. Zhavia Ward)) (78. příčka), která pochází ze soundtracku k filmu Deadpool 2. V září vydal společný singl s Kanye Westem „I Love It“, který, i díky videoklipu, jež produkoval filmový režisér Spike Jonze, debutoval na 6. příčce žebříčku Billboard Hot 100.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář